Undergångslänkar

Länkar som uttrycker oro för framtiden eller annars är intressanta för framtiden

http://www.youtube.com/watch?v=VOMWzjrRiBg En film om tillväxtens gränser, oil peak etc.
https://peakenergi.wordpress.com/  Bla om oljekrisen
http://www.tillvaxtreflektera.se/  Stefan Tengroth

http://www.unep.org/geo/pdfs/geo5/GEO5-Global_PR_EN.pdf Den mest autoritativa globala miljö-översikten tycker framsteg är för långsamma och ambitionerna för låga.

http://www.delivering-tomorrow.com/  i Tyskland konstruerade scenarior till 2050

http://www.framtidskommissionen.se/  Regeringen har en framtidskommission som skall lägga fram rapporter till sommaren 2013. Det går att komma med förslag.

http://www.supermiljobloggen.se/  Miljöorienterad blogg

http://cornucopia.cornubot.se/  Blandning av ekonomi, politik, miljö, med en ofta skeptisk hållning.

http://davidjonstad.se/  Författare till Kollaps, en bok om civilisationens nära förestående problem, och tidningen  Effekt ganska orienterad åt klimatet   http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170376352 "Kollaps : livet vid civilisationens slut" en bok som beskriver en möjlig kommande kollaps och dess orsaker, förefaller läsvärd.

http://en.wikipedia.org/wiki/Risks_to_civilization,_humans,_and_planet_Earth Genomgång av olika "undergångsscenarior", de flesta är inte relevanta och lite att göra åt i ett hundraårsperspektiv, men även för de relevanta riskerna ges referenser och görs resonemang.

http://www.supermiljobloggen.se/2012/06/forskare-varnar-for-global.html Ekologiska "skift" blir mycket vanligare och nuvarande aktiviter är tillräckliga för att skapa sådana skift.

http://www.svd.se/kultur/understrecket/i-backspegeln-var-framtiden-mycket-varre_7815570.svd?utm_source=sharing&utm_medium=clipboard&utm_campaign=20130112   Framtida skräckscenarior som slagit fel

http://www.dn.se/debatt/misstolkad-klimatrapport-hotar-forskares-trovardighet  Lite mycket alarmistiska artiklar om klimatet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar